August 9, 2013, 9:54 am
The office of a company running recycling business in Fukuoka.
Office space using a natural energy and the recycling material that expanded the image of the company of the recycling business was requested and suggested work space of the natural light.
The office uses translucency material for a roof and an outer wall to make lighting.
The work space can keep illumination only in soft natural light in the daytime by scattering it by a wickerwork(-formed basket)without depending on artificial illumination.
The outer wall uses hollow materials of polycarbonate with the insulation performance, the roof uses an insulation material of the translucency under the transparent halving roof. They reduce thermal load to the building inside while making lighting.
The weaving like a wickerwork pattern assumes the bamboo work which is a local folk craft a motif. The wickerwork recycles the old cedar which was unexploited in the warehouse of the engineering firm which runs the wood business and begins to slice and knit it.
ARCHITECT: Hirokazu Suemitsu+Yoko Suemitsu / SUEP, Fukuoka, Japan
LOCATION: Fukuoka, Japan
DESCRIPTION: Offices
STATUS: completed
DESIGN: Hirokazu Suemitsu+Yoko Suemitsu / SUEP
DRAWINGS / IMAGES: Hirokazu Suemitsu+Yoko Suemitsu / SUEP
PHOTOES: Kai Nakamura
TEXT: SUEP
SOURCE: SUEP
Office of wickerwork by SUEP
Office of wickerwork by Hirokazu Suemitsu+Yoko Suemitsu / SUEP in Fukuoka, Japan

Interlaced plant branches regulate natural light accentuating the office’s recycling business nature.

morfae on Google+
MORFAE: the shape of things | Copyright MMXIII MORFAE.