January 23, 2013, 2:13 pm

A three level fare faced concrete slab accommodates within its structure a tree and the element of water.

Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos
Casa Co by Artspazios Arquitectos in Portugal.
CLICK IMAGES TO ENLARGE

‘Faced with a framework in a peripheral area of the city, characterized by residential buildings arranged randomly and clinging to existing infrastructure promoted by proximity to the industrial zone, has now been possible to identify a ‘void’ of formal and architectural references near the ground.
The requirement for a pool with the dimensions of an Olympic swimming lane, which could be thermally controlled in winter, as the main premise of the project became the starting point for the design of the proposal. So, we opted for a formal reinterpretation of ‘modus vivendi’ of the client and his family, applying these habits in an intervention with volumes projected and suspended spaces that define strong character permeable. With visual axes and various cross functional pathways, housing becomes more inward and to the landscape of the Serra da Estrela, closing the sides for engaging unattractive.
The relationship indoor/swimming, indoor/mountain views, the visual relationships interiors crossed, built/unbuilt and the complicity with sunlight were the main factors that led the act projectual in programmatic response sensitive to the topography.

It is a silent and timely intervention, where the choice of materials demand neutrality versus the array of built green space leftover portion, which for lack of references surrounding, created their own references, with the aim of giving personality and contemporaneity.’

Text by Artspazios Arquitectos
ARCHITECT: Artspazios Arquitectos, Viseu, Portugal. LOCATION: Portugal. DESCRIPTION: residential. STATUS: completed. DATE: 2012. No part of this web site may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without prior permission of Morfae and the copyright owner.
Casa Co
Casa Co by Artspazios Arquitectos in Portugal

A three level fare faced concrete slab accommodates within its structure a tree and the element of water.

morfae on Google+
MORFAE: the shape of things | Copyright MMXIII MORFAE.