December 11, 2012, 12:30 pm

A four-level dialogue between a wooden slab, three concrete levels and the sloping site all facing the pacific ocean.

Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados

‘El Pangue House stands on a steep slope site facing the ocean view.
The house is developed towards a central vertical circulation, connecting the 4 levels and 3 terraces in which the house is organized, in order to get as much of the view of the pacific ocean as possible, taking advantage of the high offered by the natural slope of the site.
Each level organizes a different part of the program; the access goes through the lower level where one can find a parking zone, storage and an open shower. The next level up meets the public zones of the house such as the kitchen, play room, dining room and living room. The third level features the bedrooms and a family room and the fourth the master bedroom.
The constructive system is generated upon sustaining concrete walls that terraces the site in three levels. The fourth level was designed in lightweight structure with wood siding.
The living room level appears as a great terrace surrounded by planters which replaces the railings.’

Text by Elton+Leniz Arquitectos asociados
ARCHITECT: Elton+Leniz Arquitectos asociados, Santiago, Chile. COLABORATING ARCHITECT: Germán Rodríguez Olivo. BUILDER: Beranda. LOCATION: El pangue ,Chile. DESCRIPTION: residential. STATUS: completed. AREA: 437 sqm. DATE: 2009. No part of this web site may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without prior permission of Morfae and the copyright owner.
Casa el Pangue
Casa el Pangue by Elton+Leniz Arquitectos asociados in Chile

A four-level dialogue between a wooden slab, three concrete levels and the sloping site all facing the pacific ocean.

morfae on Google+
MORFAE: the shape of things | Copyright MMXIII MORFAE.