September 6, 2010, 11:15 am

JVA
JVA
JVA
JVA
JVA
JVA
JVA
CLICK IMAGES TO ENLARGE

Situated in a quite dense suburban setting, the house twists dynamically between sheltering for privacy and opening up for angles of vistas. The central space of the house stretches between the morning light between the pines towards east, and the western horizon of the Oslo fjord.
The house is clad with painted wooden panels, outside and inside. Walls and ceilings on the first floor are finished in oak, while floor and walls of the ground floor are exposed concrete casted on site.
ARCHITECT: Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL, Oslo, Norway, www.jva.no. CLIENT: Baard Jessen. LOCATION: Strand, Norway. PROJECT TEAM: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Stian Schjelderup, Roar Lund-Johnsen. AREA: 305 sqm. CONTRACTOR: Ingeniør Gunnar Johansson AS. STRUCTURAL ENGINEER: Ing. Walter Jacobsen. DATE: 2006.
CREDITS & COPYRIGHTS: JVA Architects.
No part of this web site may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without prior permission of Morfae and the copyright owner.

JVA
White House by JVA Architects in Strand, Norway

Situated in a quite dense suburban setting, the house twists dynamically between sheltering for privacy and opening up for angles of vistas.

morfae on Google+
MORFAE: the shape of things | Copyright MMXIII MORFAE.